:)

:)
“You are the sky and everything else – it’s just the weather.”

Thursday, January 6, 2011

...Kita Manusia Biasa...Jangan takut akan kemiskinan! tapi takutlah kalau kekayaan dunia itu akan menyebabkan engkau mengabaikan masa depanmu di kehidupan akan datang..jangan nanti di sana, anda mencakar-cakar wajah dan tubuh lantaran penyesalan bukan kepalang.

 Sama ada engkau miskin atau kaya pada pandangan manusia, tidak akan memberi apa2 manfaat atau mudharat sedikitpun kepada kehidupanmu melainkan dengan ketentuan Allah semata-mata.

Dalam hubungan manusia, jauh di sudut hatimu jangan pernah sekali engkau melupakan hubungan Tuhanmu yang mempertautkan hatimu sesama manusia dan memberimu cinta dan penghargaan tentang erti hidup.

Engkau akan lebih menghargai kehidupan selepas kehidupan ini. Allah telah meletakkan harga yang begitu murah untuk dunia, engkau bebas! dan jgn menindas!,

...namun engkau manusia yang berjiwa hidup dengan tulang 4kerat,ada hati, ada akal, ada usaha pergunakanlah ia untuk kesejahteraaan akhiratmu.

Di sana ada dunia yg lebih membuatmu bahagia, bahagia, bahagia selama-lamanya...
Apa lagi yang lebih mulia dari menatap DIA dan kekasihnya Muhammad s.a.w! yang hatinya penuh dengan cinta dan kasih sayang...tidakkah engkau mahu hidup bersamanya???

...hidupkan selawat di hatimu..semoga Dzat yang di langit itu mengasihimu..dengan itu engkau akan selalu ingat kepada Rafiqul-a'la! Dialah Ar-Rahman!No comments:

Post a Comment